Nieuws België - Gepost op vrijdag, september 25, 2009 16:13 - Geen reacties
Confederatie Bouw dringt aan op economisch realisme
sep2009
Grote infrastructuurprojecten belangen ons allemaal persoonlijk aan: zij bekoren ons, zij beroeren ons, zij laten niemand koud. Gewoon omdat zij rechtstreeks te maken hebben met ons eigen leefcomfort, onze eigen werkzekerheid, onze eigen toekomst. Iedereen weet dat infrastructuurwerken dé grootste bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van een regio, stad of havengebied en dat hieruit onmiddellijk tienduizenden jobs voortvloeien. Vooral nu in bepaalde regio’s, de tewerkstelling sterk onder druk staat en het economisch herstel daar precies stevige impulsen nodig heeft. “Infrastructuurwerken, als het Oosterweelproject, die een cruciale rol spelen voor de ontsluiting van de Antwerpse haven, en dus voor bijkomendede tewerkstelling, vereisen dan ook snelle beslissingen ”, meent de Confederatie Bouw.
De Confederatie Bouw stelt tevreden vast dat de federale en regionale overheden hun economische herstelplannen hebben gebouwd rond het versneld uitvoeren van infrastructuurwerken.
België moet, om het Europees gemiddelde te kunnen evenaren, een inhaalbeweging maken en de economische groei ondersteunen met een duurzame ontwikkeling van de vervoersinfrastructuur. Zo kunnen wij onze aantrekkelijkheid als investeringsland en als logistiek centrum van Europa, behouden en waarmaken. Daarom is economische realiteitszin dringend nodig ook in het project van de Oosterweelverbinding.
Een dergelijke investering zorgt niet alleen voor stevige basisstructuren, maar ook voor duurzame tewerkstelling, en dit op korte én op lange termijn. Elke investering van 1 miljoen € in infrastructuurwerken levert 15 bijkomende arbeidsplaatsen op. Een project als de Oosterweelverbinding is goed voor minimaal 3.000 bijkomende jobs per jaar in de bouw. Samen met de extra jobs bij de toeleveranciers en onderaannemers uit andere bedrijfstakken betekent dit werk voor meer dan 10.000 mensen per jaar.
In een periode van crisis, van grote jobonzekerheid zeker in een havenregio die nu al moet afrekenen met bikkelharde concurrentie van naburige havens, is het dan ook onverantwoord om verder te talmen en geen snelle beslissingen te nemen.
“Géén enkel herstel is mogelijk als niet snel gestart wordt met noodzakelijke infrastructuurprojecten met een grote en positieve impact op de werkgelegenheid. En hiervoor kan toch niemand ongevoelig zijn!” meent de Confederatie Bouw.
Bron: Confederatie Bouw
Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties
Vastgoedconsument beter beschermd in 2013
Meer In Nieuws België
- HOUT & HABITAT… na twee jaar al een vaste waarde
- Belg blijft enthousiast over verwerven eigen stek
- Energy forum blikt tevreden terug op geslaagde tweedaagse
- ADIA koopt Zuiderpoort, de grootste transactie op de kantorenmarkt in 2012
- Luk Lemmens, de nieuwe gedeputeerde RO, opent het seminarie Provincie Antwerpen Vastgoed 2012
Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties
Woningprijzen in Nederland blijven dalen
Meer In Nieuws Nederland
- Rijksgebouwendienst stoot energieslurpende panden af
- Woonmarkt is nog herstellende
- Klimaatcongres 2010: Duurzaam is niet duur en samen doen we het!
- Een huis in een kerk, Rotterdam
- Rabobank: huizenprijzen dalen nog licht
Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties
UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten
Meer In Nieuws Europa en Wereld
- Arminius sells “Sudstadtforum” in Hanover to the WertFonds S of Aberdeen
- Herstel in bedrijfsmatig vastgoed
- Intrum Justitia: Resultaten European Payment Index (EPI) 2012
- ‘2012 Global Outlook’: bezettingskost per werkplek in Europa
- Arminius divests a retail center for €16 million to a German family office
Recente reacties